Figyelemfelhívás

2024.01.17. 14:38

Ismét havazik Nógrádban – fokozott óvatossággal közlekedjünk!

A megváltozott időjárási- és útviszonyoknak megfelelően lassabban, nagyobb követési távolságot tartva közlekedjünk az utakon!

Nool.hu

Nógrád vármegyében az utak havasak, hókásásak, helyenként csúszósak. A megváltozott időjárási körülmények fokozott óvatosságot és körültekintést igényelnek minden közlekedőtől – emelte ki Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Hozzátette: a tapasztalatok szerint télen a közlekedési balesetek egyik fő oka az, hogy a járművezetők nem, vagy csak lassan alkalmazkodnak a megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyokhoz. Az évszakra jellemzően a legtöbb problémát a csúszós út és a korlátozott látási viszonyok okozzák, ezért fontos, hogy a járművünket műszakilag felkészítsük, és mi is készen álljunk a megváltozott körülmények közötti vezetésre!

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy lassabban, nagyobb követési távolságot tartva kell vezetni, így kisebb a balesetek bekövetkeztének kockázata! A száraz, vizes, vagy csúszós útszakaszok hirtelen válthatják egymást, amely különös óvatosságot és figyelmet kíván. Lakott területen belül és kívül egyaránt vigyázzanak az úttest mellett, vagy az úttest szélén haladó gyalogosokra, kerékpárosokra!

Kiemelték továbbá: a gépkocsiból való megfelelő kilátás érdekében fontos a jól működő ablaktörlő, a kézi jégkaparó, a jégoldó spray, a téli ablakmosó folyadék, illetve a megfelelően működő páramentesítő. Lehetőség szerint teletankolt, a megváltozott időjárási körülményeknek megfelelően felkészített járművel induljanak útnak, indulás előtt célszerű hosszabb menetidővel tervezni és a gépjármű csomagtartójában javasolt lapátot is elhelyezni. Hosszabb utazás esetén szükség lehet takaróra, melegebb ruhadarabokra, vontatókötélre, elegendő mennyiségű élelmiszerre és – természetesen alkoholmentes –  italra is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában