Fejlesztések

2024.01.25. 10:25

Három rendőrségi épület energetikai korszerűsítése valósul meg a pályázati pénzből

A vissza nem térítendő támogatásból a közeljövőben a Salgótarjáni és a Szécsényi Rendőrkapitányság, valamint a Somoskőújfaluban található rendőrségi objektum is energetikai korszerűsítésen esik át.

Nool.hu

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság épülete is megújulhat a jövőben, a tervek már rendelkezésre állnak a további pályázathoz

Fotó: Police.hu

Az Európai Unió Kohéziós Alap, valamint a Miniszterelnökség, Közlekedési, Környezeti és Energiahatékonysági Fejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság támogatásával a „Középületek energetikai fejlesztésének előkészítése” című pályázati forrásból három rendőrségi épület energetikai korszerűsítési terve is elkészült - írja portálunknak megküldött közleményében a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A pályázat keretében a Salgótarjáni Rendőrkapitányság 27 millió 375 ezer forint, a Szécsényi Rendőrkapitányság 12 millió 305 ezer 320 forint, továbbá a Somoskőújfaluban található rendőrségi objektum 6 millió 699 ezer 520 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A három helyszínt érintő energetikai korszerűsítés kivitelezési tervdokumentációi magukba foglalják az építészeti, villamos és gépészeti kiviteli terveket, a tervezett állapotra vonatkozó energetikai számításokat, továbbá a beruházás árazott költségvetéseit.

A pályázatnak köszönhetően a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendelkezik olyan, az épületek energetikai fejlesztésére, korszerűsítésére vonatkozó tervekkel, energetikai számításokkal, amelyek birtokában később lehetőség nyílik az energetikai megtakarítást eredményező kivitelezések megvalósítására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában