Bűnügy

2024.01.24. 15:38

Füstöt árult a 44 éves salgótarjáni férfi, rendőrkézre került drogkereskedelem miatt (videó)

Egy 44 éves férfi az egyik iskola közelében lévő lakóhelyén árulta a füst elnevezésű új pszichoaktív anyagot. A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói véget vetettek az illegális tevékenységnek.

Bűnjelek. A szer pszichoaktív anyagnak minősül

Fotó: Police.hu

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói ébresztették január 23-án kora reggel a 44 éves salgótarjáni lakost. A korai látogatás oka nem más volt, mint hogy a férfi ellen megalapozottá vált a gyanú, hogy lakhelyén rendszeresen a füst nevű, új pszichoaktív anyagot árusítja. A jogellenes cselekményt azzal tetézte, hogy mindezt egy tanintézmény közelében végezte. A vásárlók otthonában keresték fel a férfit, aki számos alkalommal adott át részükre fehér, por állagú, kábító hatású szert ellenértékért cserébe – írja portálunknak megküldött közleményében a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Lefoglaltak több vagyontárgyat is
Fotó: Police.hu

A rendőrök a férfi lakhelyén kutatást tartottak, amely során az ingatlan melletti fészerben – elrejtve – előre kiporciózott, eladásra szánt droggyanús anyagokat tartalmazó paketteket találtak és foglaltak le. Az anyag vizsgálata után a kirendelt igazságügyi vegyész szakértő megállapította, hogy N-etil-norpentedron hatóanyagot tartalmaz, amely új pszichoaktív anyagnak minősül. A fogyasztókkal szemben folyamatban lévő eljárásban az igazságügyi toxikológus szakértő pedig kimondta, hogy a vásárlók szervezetében szintén az a hatóanyag mutatható ki, amely megegyezik a gyanúsított által árult szerrel.

A rendőrök vagyonvisszaszerzés keretében pénzt és különböző értéktárgyakat – televíziókat, mobiltelefonokat, laptopot – is lefoglaltak. A nyomozók elfogták, előállították a férfit, és oktatási, köznevelési, gyermekjóléti vagy gyermekvédelmi feladatok ellátására rendelt épület területén, illetve annak közvetlen környezetében kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett és kóros szenvedélykeltés vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, amely során a bűncselekmény elkövetését elismerte. A férfit lakost őrizetbe vették, kezdeményezték letartóztatását is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában