Hóeltávolítás

2023.12.01. 10:21

Veszélyessé vált a salgótarjáni piac sátra a vastag hóréteg miatt (fotók)

Vásárlóknak és eladóknak egyaránt el kellett hagyniuk a Salgótarjáni Vásárcsarnok és Piac területén felállított sátrat péntek reggel, mivel az a ponyvára rakódott hó mennyisége miatt veszélyessé vált. A tűzoltók dolgoznak a hóréteg eltávolításán.

Veres Edina

Ki kellett költözniük a sátorból az árusoknak

Forrás: Nool

A salgótarjáni piaccsarnokot helyettesítő sátor alatt tartózkodóknak el kellett hagyniuk a ponyva alatti területet péntek reggel, mivel a szerkezet veszélyessé vált a tetejére hullott vastag hóréteg miatt. Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatta portálunkat, hogy a hét utolsó munkanapján a salgótarjáni Ady Endre útra riasztották a tűzoltókat, ahol egy alumíniumvázas sátor tetejére nagy mennyiségű fagyott hó rakódott le.

A tűzoltók takarítják le a havat a tetőről
A tűzoltók takarítják le a havat a tetőről
Forrás: Nool

– A sátor tartóoszlopai a tehertől megrogytak és veszélyessé váltak. A helyszínre a város hivatásos tűzoltói vonultak ki, akik a sátor alatt tartózkodókat kiküldték a ponyva alól, majd arról létraszer segítségével megkezdték eltávolítani a nagy mennyiségű havat – fejtette ki Kapás Márton, azt is hozzátéve, hogy feltehetően, amint a tűzoltók végeztek a munkával, a piacozók visszatérhetnek majd a sátor alá.

Péntekre is rossz időt jósolnak:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában