Ügyészség

2023.12.20. 16:27

Totál részegen gázolta el a gyalogost a nógrádi sofőr, majd továbbhajtott

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy ittas férfi ellen, aki szeptember 19-én éjjel Nógrádmegyerben elgázolt egy embert autójával, majd segítségnyújtás nélkül hátrahagyta.

Nool.hu

Az ügyészség tájékoztatása szerint, a férfi szeptember 19-én éjjel Nógrádmegyerben ittasan vezette személygépkocsiját, majd amikor a falu szélén lévő füves területen haladt alacsony sebességgel elütött egy gyalogost, azonban nem állt meg, nem szállt ki a járműből, semmiféle segítséget nem ajánlott fel avagy nyújtott a sértettnek.

Ezt követően október 1-jén éjjel szintén ittas állapotban ült a volán mögé Salgótarjánban, ahol a rendőrök ellenőrzés alá vonták. A rendőr a leengedett ablakon át légalkoholmérő készüléket alkalmazott, majd annak pozitív eredményét látva a férfi hirtelen beindította a járművet, és elhajtott a helyszínről. Lakott területen belül 120-140 kilométer per órás sebességgel, több helyen a záróvonalat átlépve menekült az őt üldöző rendőrök elől, végül azonban a gépkocsi meghibásodott, így a vádlott megállt és sikerült őt elfogni.

A vádlott a KRESZ több rendelkezését is súlyosan megszegte, ezért őt a járási ügyészség közlekedési ügyésze a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével, valamint 2 rendbeli ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolta meg.

Mértékes indítványában kérte, hogy a bíróság beismerése esetén ítélje 90 nap elzárásra, 4 évre tiltsa el a közúti járművezetéstől, valamint fizettesse meg az eljárás során keletkezett több mint 260 ezer forint bűnügyi költséget is.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság hoz majd döntést.
Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában