Rablás

2023.12.29. 14:17

Tizenkét éves gyermek próbált kirabolni egy nőt Bátonyterenyén – elkapták a rendőrök

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 12 éves helyi lakossal szemben – közölte portálunkkal Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Nagy Orsolya

Forrás: police.hu

Mint arról beszámolt: a sértett személyesen tett bejelentést a rendőrkapitányságon, miszerint karácsony napján, sötétedés után kívánt leparkolni egy Bátonyterenyén lévő társasház mögötti parkolóba, amikor egy fiatal megkísérelte kirabolni őt.

Hozzátette: a csekély információ birtokában megindult nyomozás hamar eredményre vezetett: a rendőrök december 28-án, csütörtökön egy 12 éves fiút állítottak elő a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki.

– A fiú a sötétben egy szemetes mögül ugrott a parkolóhelyet kereső nő gépkocsija elé, és a kezével fegyvert imitálva az értékeit követelte. A nő ennek nem tett eleget, hanem úgy csinált, mintha a telefonján a segélyhívót tárcsázná. Ezt a fiú meglátta, majd elszaladt. A sértettnél a járműben egyébként több százezer forint volt – fejtette ki a sajtóreferens.

Mint mondta: a rendőrök ismerték már a fiatalt, aki ellen korábban több eljárás is indult lopások miatt, ezért őrizetbe vették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában