Elfogás

2023.12.12. 14:14

Rács mögött a visszaeső mátraverebélyi autófeltörő

A nemrégiben kiadott elfogatóparancs után a Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai őrizetbe vették a lopás bűncselekmények miatt körözött 38 éves férfit.

Nool.hu

Az elkövető sok százezer forintos károkat okozott a gépjárművekben

Forrás: police.hu

A mátraverebélyi lakos november közepén Salgótarjánban parkoló gépkocsikat tört fel. Törvényellenes cselekedetét november 16-án kezdte meg, amikor betörte egy, a vármegyeszékhely belterületén álló jármű szélvédőjét. Az autóból ellopott két táskát, amelyben a sértettek személyes iratai, közel 50 ezer forint, egy bankkártya és egy másik gépkocsi indítókulcsa, valamint forgalmi engedélye volt. A tettes eldobta a táskákat, a slusszkulcsot és a forgalmit az elkövetés helyétől nem messze, amelyeket a sértettek meg is találták.

Ezt követően egy másik járműből a két ülés közti tárolóból lopott el húszezer forintot. Ezzel a cselekményével közel kétszázezer forint rongálási kárt okozott a sértettnek. Rá következő nap két gépkocsi szélvédőjét törte be, azonban nem járt sikerrel. Értékek nélkül távozott az autóktól, viszont a rongálással sok kárt okozott.

A salgótarjáni nyomozók információi alapján végül a bátonyterenyei rendőrök fogták el az elfogatóparancs alapján körözött férfit Mátraverebélyen. Előállították a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra, a nyomozók lopás bűncselekmények elkövetése miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

A Salgótarjáni Járásbíróság korábbi vagyon elleni bűncselekmények miatt 3 év fegyházbüntetésre ítélte a férfit, amelynek letöltését nem kezdte meg, így őt a hatóság tagjai átszállították a kijelölt büntetés-végrehajtási intézetbe.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában