Káreset

2023.12.06. 16:18

Még időben jelzett a szén-monoxid-érzékelő Etesen

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy Rákóczi úti családi házban kedden, a késő esti órákban a településen – közölte portálunkkal Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Nagy Orsolya

Kifejtette: a helyszínre a salgótarjáni hivatásos tűzoltók vonultak, akik az eredeti állapotok visszaállítása után vizsgálták a ház levegőjét. Méréseik kimutatták a veszélyes gáz jelenlétét az épületben. Az egység a helyszínt átadta a gázszolgáltató munkatársainak.

Mint a szóvivő fogalmazott: az eset során személyi sérülés nem történt.

Kapás Márton korábban portálunknak elmondta, hogy a mérgező gáz nagyon veszélyes, hiszen színtelen és szagtalan. Belélegezve pedig gátolja a vér oxigénszállító képességét.

A sajtószóvivő hangsúlyozta, mennyire fontos a megfelelő levegő utánpótlás a lakásokban és a házakban. Így érdemes nyílászáróba szerelni résszellőzőt, valamint rendszeresen felülvizsgáltatni és karbantartani a fűtő- vagy a melegítőberendezést, illetve az égéstermék-elvezetőket. Éppen ezért fontos beszerezni egy érzékelőt, amely akár életeket is menthet. Fontos azonban megjegyezni, hogy azt csak megbízható forrásból, műszaki cikkeket forgalmazó üzletben szabad megvásárolni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!