Támadás

2023.12.10. 14:26

Kést szorítottak a postás torkához Bátonyterenyén, megléptek a nyugdíjakkal

Fényes nappal, a város központjában raboltak ki egy postást Bátonyterenyén a napokban. Információink szerint a fiatal nő a nyugdíjakat kézbesítette, amit azóta sem kaptak meg az idősek.

Gulyás Edina

 3,5 millió forintot raboltak el egy postástól Bátonyterenyén. A helyiek szerint a nyugdíjakat kézbesítette, amikor rátámadtak, minden pénzt elvettek tőle – számolt be róla az RTL Klub. A csatorna arra is kitért: információk szerint a támadók négyen voltak. Ketten autóval menekültek el a helyszínről, náluk volt a pénz, társaik a környéken próbáltak elbújni a rendőrök elől. Egyiküket az egyik lakótelepi lakásban fogták el. 

A támadók egyike egy lépcsőházba futott be, hogy elbújjon. A rendőrök később bementek a házba, ahol mindenkihez bekopogtak, hogy megtalálják. Miután az egyik lakó nem akarta kinyitni az ajtót a rendőröknek, felszólították erre. Így sikerült bejutniuk a lakásba, ahol megtalálták az elkövetőt, aki a rokonainál keresett menedéket.

A Magyar Posta a Híradó kérdésére közölte: munkatársuk a körülményekhez képest jól van. A rendőrség közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt nyomoz.

Hiába várták a nyugdíjat

Portálunknak egy neve elhallgatását kérő helyi hölgy elmondta, hogy aznap hiába várta a nyugdíjat. Az unokája a bányavárosi településrészen lakik, nem messze a támadás helyszínétől, tőle tudta meg, hogy kirabolták a postást. Mint mondta, az eset fényes nappal történt, a városban azt beszélik, hogy kést szorítottak a fiatal kézbesítő torkához. Helyiek lehettek az elkövetők, mert egyikük a közeli lépcsőházba, a rokonaihoz menekült. Azt is tudni vélik a környéken lakók, hogy már két embert tartóztattak le az eset kapcsán. 

– A nyugdíjat azóta sem kaptuk meg. Arról sincs hivatalos információm, hogy mikor vehetjük kézhez a járandóságunkat – fogalmazott az idős hölgy. – Azt is a boltban hallottam, hogy személyesen kell majd azt átvenni a postán. De mi lesz azokkal, akik már nem tudnak kimozdulni a lakásukból?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában