Betörés

2023.12.18. 10:55

Bűnügyi felügyelete alatt tört be a férfi egy salgótarjáni céghez

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte egy 42 éves férfi a letartóztatását, aki a vele szemben elrendelt bűnügyi felügyelet alatt tört be társával egy salgótarjáni telephelyre.

Nool.hu

A biztonsági őr időben lefülelte a tolvajokat, így a zsákmánynak sem kélt lába

Forrás: police.hu

A Nógrád Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a gyanúsított december 10-én éjjel a társával megjelent Salgótarjánban egy energetikai cég telephelyénél, ahol a hátsó kerítést mintegy két méter hosszan elvágták, bemásztak, majd onnan hat köteg, összesen 150 ezer forint értékű, nagyfeszültségű elektromos áram vezetésére szolgáló alumínium sodronyt áttettek a kerítésen kívülre. A telephely biztonsági őre a biztonsági kamerán észlelte a lopást, és értesítette a rendőrséget, akik a helyszínre gyorsan kiérkezve az elkövetőket tetten érték.

„A férfi cselekményét többszörös és különös visszaesőként követte el, legutóbb 2021 tavaszán szabadult büntetésvégrehajtási intézetből és a mostani cselekménye idején más ügyben bűnügyi felügyelet alatt állt. Az ügyészség ezért a bűnismétlés veszélyének magakadályozása érdekében indítványozta a tolvaj letartóztatását, amit a nyomozási bíró el is rendelt” – írták a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában