Nool.hu podcast

2023.12.09. 11:25

Biztonságban az adventi forgatagban is – íme a nógrádi rendőrök tanácsai! (podcast)

Advent a nagy bevásárlások, a rohanás időszaka legtöbbünk életében, de akár a karácsonyi menühöz szükséges ételek, esetleg az ajándékok beszerzéséről, vagy akár az üzletekig történő eljutásról legyen is szó, a legfontosabb a biztonság!

Angyal Eszter

Király-Kollár Ramóna (balra) és Tamás-Kovács Andrea látta el tanácsokkal hallgatóinkat az adventi várakozás kapcsán (Borítóképünk archív fotó!)

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Az adventi hetekben – mondhatni – többet vásárlunk az év bármely más időszakához képest. Ilyenkor szerezzük be szeretteink számára a karácsonyi ajándékokat, de az ünnepi asztalra szánt finomságokhoz szükséges alapanyagokat is. Noha manapság egyre többen vannak, akik az internetről rendelnek, ám jó tudni, hogy napjainkban ez jelenti az egyik fő veszélyforrást vagyonunk biztonságát tekintve, hiszen rohamosan növekszik az online csalások száma térségünkben is.

Persze arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy aki mégis a hagyományos bevásárlás híve, valahogy el is kell jutnia a boltokig. Ez történhet autóval, tömegközlekedési eszközzel, vagy akár gyalogosan is, egy dolog mégis közös benne: a megnövekedett forgalomban nagyobb a baleseti kockázat. Sőt mi több, a boltokban, adventi vásárokban könnyen belefuthatunk a pénztárcánkra, a mobiltelefonunkra, vagy épp bármely más, nálunk lévő értékre leselkedő zsebtolvajokba, esetleg a magukat adománygyűjtőnek kiadó csalókba is. 

A Salgótarjánban az FM 99.3 MHz-en elérhető Hír FM rádióműsorában Tamás-Kovács Andrea rendőr őrnaggyal és Király-Kollár Ramóna rendőr hadnaggyal, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának munkatársaival beszélgettünk az adventi időszak bűn- és balesetmegelőzési tanácsai kapcsán:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában