RAILPOL

2023.11.20. 10:58

Vasúti ellenőrzést tartottak a nógrádi rendőrök (videó)

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai az elmúlt napokban 24 órás összehangolt vasúti ellenőrzést tartottak.

26. alkalommal tartották meg a rendőrök a „ 24BLUE Rail Action Day” elnevezésű akciót

Forrás: Police.hu

A RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált „ 24BLUE Rail Action Day” elnevezésű akció keretében 26. alkalommal november 14-én 7 óra 30 perctől november 15-én 7 óra 30 percig munkatársaink fokozott ellenőrzést tartottak Nógrád vármegyében is – tájékoztatott portálunknak megküldött közleményében a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Mint írják: az akció célja a vasúti kocsikat károsító, erőszakos cselekmények megelőzése, megszakítása, a garázda magatartást tanúsító utasok kiszűrése, a fémlopások megakadályozása, továbbá a közfeladatot ellátó, illetve a hivatalos személyek ellen elkövetett erőszak megelőzése volt. A rendőrök a fokozott ellenőrzések során kiemelt figyelmet fordítottak Nógrád vármegye egész területén a vasúti átjárókon történő szabályos áthaladásra és az állomások biztonságára. 

A nógrádi egyenruhásoknak az akció során több kisebb súlyú szabálysértés elkövetése miatt kellett intézkedniük, valamint a Somoskőújfalu - Hatvan között közlekedő személyvonaton elfogtak egy 38 éves nógrádszakáli férfit, akit több hatóság elfogatóparancs alapján körözött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában