Bilincsben

2023.11.07. 08:56

Több mint harminc migránssal bukott le Drégelypalánknál a magyar sofőr

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró elrendelte egy 23 éves Pest vármegyei férfi letartóztatását, aki 32, Nyugat-Európába tartó illegális határátlépőt szállított Szlovákia felé.

Nool.hu

A nyomozás adatai szerint a férfi október 21-én hajnalban az ország déli határszakaszán 32, magát kurdnak valló személyt vett fel a magyar rendszámú tehergépkocsijába, akiknek érvényes útiokmányuk, Magyarország területére szóló tartózkodási engedélyük nem volt, és Szlovákián keresztül Nyugat-Európába tartottak.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőrei a gépkocsit Drégelypalánk külterületén állították meg, a vezetőt és az utasokat igazoltatták, majd a sofőrt őrizetbe vették és csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével gyanúsították meg. A sofőr a bűncselekmény elkövetéséhez egy személyszállításra alkalmatlan, zárt, ülőhely és szellőzőnyílás nélküli raktérrel rendelkező gépkocsit használt, így az általa szállított 32 személyt nélkülözésnek, testi vagy pszichés kínzásnak, sanyargatásnak tette ki, ezzel az embercsempészés minősített esetét valósította meg.

Az ügyészség a terhelt jelenlétének biztosítása és a bizonyítás veszélyeztetésének megakadályozása érdekében indítvánnyal élt a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája felé, aki az ügyészi állásponttal egyetértve elrendelte a kényszerintézkedést.

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában