Időjárás, közlekedés

2023.11.30. 13:13

Több baleset is történt a havazás miatt Nógrádban, másodfokú riasztás van érvényben

Délelőtt óta esik a hó Nógrád vármegye területén, csúszós lepellel beborítva a tájat és a közutakat is. A rendőrség fokozott óvatosságra kéri a járművezetőket, mivel már több baleset is történt szűkebb hazánkban az időjárás miatt.

Veres Edina

Fotós munkatársunk Szécsény és Őrhalom között, a Káprásalján futott bele egy balesetbe.

Forrás: Nool

Fotó: V.L.

Néhány óra leforgása alatt a hóesés miatt több baleset is történt szűkebb hazánkban. Tóth-Szikora Viktória, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott hivatalvezetője arról tájékoztatta portálunkat, hogy Bátonyterenyén, az Ózdi út 172-es számnál, a dombon két kamion is elakadt.

– A járművek közül az egyik keresztbe is fordult az úton. A helyszínre érkező bátonyterenyei hivatásos tűzoltók a közútkezelő munkatársait is értesítették, ugyanis sózás és nehézgép helyszínre érkezése nélkül nem tudják mozdítani a bajba jutott kamionokat – fejtette ki Tóth-Szikora Viktória.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a 23-as főúton szintén elakadt két kamion, ott a forgalom félpályán halad jelenleg.

Fotós munkatársunk Szécsény és Őrhalom között, a Káprásalján futott bele egy balesetbe.

Éppen emiatt, valamint a lehullott csapadék mennyiségére való tekintettel a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közlekedjenek. Kérik emellett, hogy csak az induljon útnak, akinek a járműve már téli gumiabronccsal felszerelt, illetve megfelelő műszaki állapottal bír.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja szerint másodfokú riasztást adtak ki Nógrád egyes járásaira az ónos eső veszélye miatt.

A forgalmat is korlátozzák a 2-esen a csúszós utak miatt:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában