Bűncselekmény

2023.11.09. 13:18

Nógrád-szerte fosztogatott az enyveskezű gyöngyöspatai férfi

A nógrádi rendőrök még menekülés közben elfogták azt a gyöngyöspatai férfit, aki hazafelé menet válogatás nélkül lopott.

Nool.hu

Még egy kukát is ellopott a tolvaj, amit szintén lopott üdítőitalokkal pakolt tele

Forrás: Police.hu

A rendőrség közleménye szerint a 24 éves gyöngyöspatai férfi november 3-án délután Salgótarjánból indult haza. Pásztóig tömegközlekedéssel jutott, de gyalogosan akarta folytatni útját, majd útközben mindenféle dolgot ellopott, amit meglátott. Leszállt a buszról, majd Pásztón két autó oldalüvegét betörve zsákmányolt pár ezer forintot, egy doboz cigarettát, forgalmi engedélyt és egy régebbi mobiltelefont. A második autó feltörése után elfutott, hátra hagyva az addig lopott cuccait.

Az egyik feltört autó
Forrás: Police.hu

Éjfél környékén már Szurdokpüspökiben járt, ahol egy lakatlan házba is betört, de üres kézzel távozott. Gyalogolt tovább, majd a faluban elcsípett egy biciklit, és még mielőtt hazatekerhetett volna vele, beugrott egy kisboltba. Ott egy kerekes kukát "vásárolt", amit telepakolt az udvaron talált üdítőitalokkal. Ide a kerítéslécek lefeszítésével jutott be. 

Ezzel a biciklivel próbált elmenekülni a tolvaj
Forrás: Police.hu

Nem sokkal később a helybeliek felfigyeltek rá, de a fiatalember még időben észlelte a veszélyt, hátrahagyta a lopott dolgait, majd futva menekült. Szurdokpüspökit elhagyva az erdőben próbált hazajutni, de a kutyás rendőrök utolérték, és előállították a Pásztói Rendőrkapitányságra. A rendőrök kihallgatták, és részletes beismerő vallomást tett a lopásokkal kapcsolatban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában