Pályaorientáció

2023.11.03. 09:58

Nézsán és Keszegen két vármegye rendőrei mutatták be hivatásukat a diákoknak

A rétsági és a váci rendőrök mutatták be mindennapi feladataikat két nyugat-nógrádi általános iskola diákjainak.

Nool.hu

Láthatósági eszközökkel térhettek haza a keszegi és a nézsai gyerekek is

Forrás: Nool.hu

Fotó: Police.hu

A Nézsai Mikszáth Kálmán Általános Iskolába látogattak el a Rétsági és a Váci Rendőrkapitányság munkatársai, akik a pályaorientációs napon csaknem kétszáz diák előtt ismertették a rendőrség feladatait - írja közleményében a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Kifejtik: a gyerekek rövid videót tekintettek meg, amely bepillantást nyújtott a különböző szakterületekbe, előadást hallgathattak a balesetmentes közlekedés fontosságáról és a 112-es segélyhívó szám megfelelő használatáról.

Ismerkedés a rendőrautóval
Fotó: Police.hu / Forrás: Nool.hu

A rétsági rendőrök a foglalkozások után Keszegre indultak, ahol az általános iskola tanulóinak tartottak előadásokat. Az egyenruhások a Látni és látszani kampányban játékos foglalkozásokkal hívták fel a kicsik figyelmét a láthatóság fontosságára a gyalogos közlekedés során.

A számos élmény és a tapasztalatgyűjtés mellett minden gyermek a biztonságos közlekedést segítő ajándékokkal térhetett haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában