Visszaeső bűnöző

2023.11.15. 16:25

Kiszemelte, majd ki is rabolta áldozatait a 46 éves mátraterenyei férfi

Egy 46 éves férfi egy nőt figyelt ki magának tavasszal a buszmegállóban, valamint egy idős férfit nyár elején egy italboltban. Célja mindkét esetben a sértetteknél lévő táska megszerzése volt.

Nool.hu

A tolvaj a táskalopásokra specializálódott

Forrás: police.hu

Egy mátraterenyei lakos június 9-én, a délutáni órákban Zagyvapálfalván egy italboltban figyelt fel egy idős férfira, akit egy másik talponállóba is követett, majd amikor a nyugdíjas hazafelé indult, a nyomába szegődött – mondta el portálunknak Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Hozzátette: a 46 éves férfi egészen egy társasház bejárati ajtajáig követte a szépkorút, ahol megkísérelte kitépni kezéből a táskát, azonban a dulakodás során mindketten a földre estek, amitől az idős férfi megsérült. Ezt követően a rabló elvette a táskát – a benne lévő pénzzel és a személyes iratokkal együtt – a földön fekvő sértettől, majd elszaladt. Azonban nem jutott messzire, a rendőrök ugyanis három órán belül azonosították és elfogták őt, majd rablás bűntette miatt őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, amit a bíróság el is rendelt.

Mint megtudtuk: a nyomozás során megállapították továbbá azt is, hogy a férfi még áprilisban egy, a vármegyeszékhely távolsági autóbusz-állomásán várakozó nőtől lopott el egy szatyrot úgy, hogy a sértett mögé állt, és kitépte a kezéből, majd elfutott. A nejlontáskában a nő személyes iratai és egyéb értékei mellett 160 ezer forint is lapult.

A nyomozók a rablás bűntett és más bűncselekmények miatt indított eljárás vizsgálati szakaszát a napokban lezárták, és a letartóztatásban lévő férfival szemben vádemelési javaslatot tettek az ügyészségen.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában