Vádirat

2023.11.30. 09:55

Felesége és gyermeke esett erőszak áldozatául, felelnie kell érte a nógrádi férfinak

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádemelésével bíróság elé került egy 49 éves férfi ügye, aki éveken keresztül bántalmazta feleségét és 16 éves gyermekét.

Nool.hu

A vádirat szerint a házaspár közösen nevelte három gyermekét, akik közül kettő volt az elkövetés idején kiskorú - közölte portálunkkal a Nógrád Vármegyei Főügyészség. Kifejtették: 2017-től a férfi gyakran itta le magát, rendszeressé vált az agresszív viselkedése, ittasan heves dühkitörtései voltak, feleségét ekkor kiabálva szidalmazta. Többször előfordult, hogy használati tárgyakat tört össze, bútorokat borított fel. 2020 augusztusában összetörte a hálószoba bútorait, dísztárgyakat és fali polcokat tett tönkre.

2020. augusztus 3-án otthonuk udvarán lökdösni kezdte feleségét, majd vállainál fogva megragadta és nagy erővel meglökte, ettől a nő az ott lévő kukák közé esett és beverte a fejét. A férfi az akkor 16 éves lányát is bántalmazta: azt mondta neki, hogy nem az ő gyermeke és nem szereti őt, ordítva szidalmazta, a haját húzta és a hűtőszekrény ajtaját a hátára csukta. A történtek a lány személyiségfejlődésére jelentős kihatással voltak: öngyilkossági gondolatok és táplálkozászavarok jelentkeztek nála.

Felfüggesztett szabadságvesztést javasolnak, fizetheti a bűnügyi költségeket is

Az ügyészség kapcsolati erőszak és könnyű testi sértés vétségével, valamint kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolta meg az apát. Mértékes indítványában kérte, hogy amennyiben elismeri a bűncselekmények elkövetését, a bíróság ítélje őt 1 év 10 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre és 3 évre tiltsa el minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve akivel hatalmi vagy befolyási viszonyban áll. Bűnössége esetén a 251 ezer 255 forint bűnügyi költséget is meg kell fizetnie. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

A kapcsolati erőszak témájában készült ügyészségi kisfilm az alábbi linken érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában