Tűzeset

2023.11.29. 17:37

Egy bátonyterenyei nyári konyhában csaptak fel a lángok

Kigyulladt egy bátonyterenyei nyári konyha szerda késő délután, a tűzoltók mellett a mentők is a helyszínre érkeztek.

Veres Edina

Tóth-Szikora Viktória, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott hivatalvezetője portálunk érdeklődésére kifejtette: a bátonyterenyei Arany János úton, egy körülbelül 20 négyzetméteres nyári konyhában csaptak fel a lángok.

– A helyiségben mintegy három négyzetméteren égtek berendezési tárgyak. Az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület egyik tagja a tűzoltók kiérkezése előtt áramtalanította az épületet, amelyből egy ott tartózkodó embert is kimenekített. Emellett a lángok megfékezését is megkezdte egy porral oltó készülékkel. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók végül egy vízsugár segítségével megkezdték a tűz oltását – mondta Tóth-Szikora Viktória, aki arra is rámutatott, hogy a lánglovagok a tűzzel érintett helyiségből egy darab majdnem teljesen üres propán-bután gázpalackot is kivittek, majd visszahűtötték azt.

A megbízott hivatalvezető azt is elárulta, hogy a helyszínre a mentőket is riasztották.

Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa portálunk érdeklődésére kifejtette: a szerdai bátonyterenyei tűzeset helyszínéről egy idős nőt könnyebb füstmérgezés gyanújával szállítottak bajtársaik kórházba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában