Baleset

2023.11.22. 07:11

Autó az árokban, szivárgó gáz miatt evakuáltak egy családot Ságújfaluban

Lesodródott az útról és gázcsonknak ütközött az éjszakai órákban egy kis haszonjármű a településen található Kossuth úton — közölte Tóth-Szikora Viktória, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivője.

Nagy Orsolya

Forrás: MW | Illusztráció

Hozzátette: a salgótarjáni hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, valamint a gázszolgáltató. Mint mondta, a gázcsonkból ömlött kifelé a gáz a szabadba. Éppen ezért 100 méterre minden irányban lezárták teljes szélességében a főutat. A 40 méteres körzetben lévő egyetlen családi házat pedig kiürítették.

A megbízott hivatalvezető arra is kitért, hogy négy felnőtt és négy kiskorú költözött ideiglenesen rokonokhoz az eset miatt. 
Az érintett szakaszt a szolgáltató pedig kiszakaszolta, ezért a településen átmenetileg megszűnt a gázszolgáltatás hajnali fél 2-től 3 óra 25 percig.  Tóth-Szikora Viktória kifejtette: a katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, de gázkoncentrációt nem mutattak ki.

Az eset során személyi sérülés nem történt. A járműben összesen hárman utaztak, de mindenki el tudta hagyni azt, ugyanakkor anyagi kár keletkezett benne és megrongálta három ingatlan kerítését is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában