Nool.hu podcast

2023.10.03. 06:55

Zaklatás az iskolában? Bűnözők az interneten? – íme a nógrádi zsaruk tanácsai (podcast)

Minden szülő rémálma, hogy iskolás korú gyermekét bármilyen jellegű bántalmazás éri, vagy hogy internetes bűnözők áldozatává válik. Érdemes megfogadni a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság tanácsait, hogy mindez megelőzhető legyen!

Angyal Eszter

Tóth Szabolcs rendőr őrnaggyal beszélgettünk az internet pozitív- és árnyoldalairól

Forrás: Nool archívum

Fotó: Angyal Eszter

Többször hallani sajnos manapság arról, hogy az agresszió, a zaklatás, sőt, alkalmanként a bántalmazás is felüti a fejét az iskolák falai között, annak közvetlen környezetében, vagy a gyerekek otthonától a tanintézményig vezető úton. Kérdésként merülhet fel, hogy a csemetéknek kivel szabad és kivel nem szóba állni az iskolába menet, hogyan védhetik meg magukat, érdemes-e magukkal vinni suliba a több százezer forint értékű mobiltelefonjukat, vagy hogy épp mennyi pénz legyen náluk?

De, ha már a diákokról esik szó, elengedhetetlen, hogy az internetes bűnözés is felmerüljön, hisz a mai fiatal generáció talán már el sem tudná képzelni az életét az internet nélkül, közülük pedig sokan vannak, akik nem is számolnak annak árnyoldalaival. Egy-egy internetes álprofil vagy egyéb megkeresés pedig számos veszélyt rejt magában, amellyel nem árt mindenkinek tisztában lenni a saját biztonsága (legyen az akár anyagi vagy erkölcsi) érdekében.

Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre kerestük tehát a válaszokat a Hír FM és a Nool.hu közös műsorában Tóth Szabolcs rendőr őrnaggyal, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának a vezetőjével, aki több hasznos tanácsa mellett az iskolaőrök fontosságáról is beszélt:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában