Felháborodás

2023.10.17. 16:38

Visszataszítóan viselkedett egy férfi a gyarmati játszótéren (videó)

Több balassagyarmati lakos is jelezte egy Facebook-csoportban, hogy az egyik helyi játszótéren rendszeresen botrányosan viselkedik egy férfi. Legutóbbi furcsa tevékenységét kamerával is rögzítették, melyet portálunkhoz is eljuttattak olvasóink. Az esetre reagált a rendőrség is.

Nool.hu

A Dózsa György utcánál található játszótérnél rögzítette egy lakó, ahogy egy férfi megbotránkoztató módon viselkedik a parkban. A videó a közösségi oldalakon nagy felháborodást váltott ki, hiszen ez nem csak a gyermekeknél, de a felnőtteknél is félelemre adhat okot. A hozzászólásoknál az is olvasható, hogy egyesek rendszeresen illemhelynek használják a parkot, ahol a gyermekek játszani szoktak. Elkeserítőnek tartják, hogy ott, ahová kijárnak a kisgyerekekkel, ilyen helyzet előfordul.

A konkrét esettel kapcsolatban megkerestük a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, akik érdeklődésünkre elmondták, hogy mit tehetnek a lakók ilyen és hasonló helyzetekben.  – A Balassagyarmati Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának járőrei Balassagyarmat, Dózsa György úton igazoltattak egy férfit, aki a park egyik padján ült. A személyazonosság megállapítását, és körözési nyilvántartásba történő ellenőrzését túlmenően további intézkedés nem vált szükségessé – mondta portálunknak Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a köznyugalmat megzavaró, a közösségi tereken félelmet, riadalmat vagy megbotránkozást keltő személyekről a 112-es segélyhívó telefonszámon – a konkrét helyszínt, a deviánsán viselkedők létszámát közölve, illetve az általuk tanúsított közösségellenes magatartást körülírva – tehetnek bejelentést, amely alapján a rendőrök a helyszínen a jogsértés megállapítása esetén a szükséges intézkedéseket megteszik. 

Volt már példa hasonló esetre

Csach Gábor polgármester korábban egy hasonló esetnél arról adott tájékoztatást, hogy a rendőrség és a szociális intézmények együttműködését kérte.  – A nehézségek ellenére nem adjuk fel és mindent megteszünk annak érdekében, hogy néhány alkalmazkodásra képtelen személy ne tudja felborítani gyönyörű városunk nyugalmát. Ezért ismételten kértem a városi rendőrkapitányságot és a Vöröskereszt által működtetett hajléktalanszállót is a határozott intézkedésekre, továbbá felkértem őket, hogy szükség szerint a gyámhivatallal, pszichiátriával együttműködve az esetlegesen gondnokolt személyek esetén intézkedjenek a megfelelő ellátásról – fogalmazott a polgármester.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában