Nyoma veszett

2023.10.15. 15:35

Tíz éve tűnt el a lány Salgótarjánból – családja máig keresi és hazavárja

Éppen tíz éve, egy októberi délutánon veszett nyoma egy 14 éves lánynak Salgótarjánban. Családja ma sem adja fel a reményt, abban bíznak: egyszer megtudják, mi történt azon a napon.

Nool.hu

Éppen tíz éve, egy októberi délutánon veszett nyoma egy 14 éves lánynak Salgótarjánban

Forrás: Borsonline.hu

Egy mindössze 14 éves kislány, Bangó Margaréta Gizella, akit családja csak Eszminek becézett, tíz éve, 2013. október 4-én, délután elindult a salgótarjáni, Acélgyári úton lévő általános iskolából és nyoma veszett – írta a Bors. 

A lap arról is beszámolt: a kislány aznap osztályfőnöke telefonjáról felhívta Cereden élő édesapját, akinek azt mondta, hogy mielőtt hazaindul, felmegy az iskola közelében élő testvéréhez. Oda azonban már nem jutott el. Eszmi fél egy körül hagyta el az iskolát, ezután már csak egy alkalommal látták: egy szemtanú szerint délután fél négykor az iskolától mintegy 100 méterre lévő buszmegállóban ült. A buszsofőrök azonban azt mondták, a kislány nem szállt fel egyik buszra sem. Nyoma veszett.

A rendőrök azonnal keresni kezdték

A kislány édesapja már négy óra felé telefonált Eszmi testvéreinek, Renátónak és Nikinek, akik azonnal keresni kezdték a gyermeket Salgótarjánban. 

– Este 6-7 óra körül már a rendőrségen voltunk, akik szintén megkezdték a keresést és még aznap este ki is hallgatták a buszsofőröket. Ekkor kiderült, hogy nem szállt fel egy buszra sem. Mindent bejártunk az ezt követő hetekben, mindenhová gyalog mentünk, figyeltünk – mesélte a Borsnak Eszmi testvére, Niki, aki a mai napig keresi húgát, 10 év után sem adja fel a reményt.

A család mindenre gondolt, még a legrosszabbra is. A kislány az eltűnése előtt mindössze fél évvel vesztette el édesanyját, ami érthető módon nagyon megviselte.

– Gondoltunk erre is, mert speciális iskolába járt és voltak aggasztó gondolatai. Vagy nem él már, vagy szerintem elvitte őt valaki és azóta is fogva tartják, nem bír eljönni – mondta a testvér, aki szerint az lehetetlen, hogy a kislány él és tudna nekik szólni, hogy jól van, de nem teszi.

A térfigyelő kamera aznap nem működött

A keresést nehezítette, hogy bár az iskolától nem messze lévő buszmegállót látja egy 360 fokos térfigyelő kamera, de az aznap nem működött, így nem voltak visszanézhető felvételek. A rendőrök rengeteg embert kihallgattak akkor is, és azóta is, a testvér, Niki ugyanis folyamatosan keresi a rendőrséget, és kéri tőlük, hogy frissítsék fel a nyomozást. Új hírük azonban nincs. 

– Nagyon rossz, hogy nem tudjuk, mi lett vele. Telefonja nem volt, beszélni nem tudott senkivel. A Facebookját feltörtük, de ott sem találtunk semmilyen nyomot – mondta a testvér.

A család nem adja fel a keresést

A család korábban már volt halottlátónál is. 
– Szeretném hallani, hogy most mit mondana, így tíz évvel az eltűnése után. Jobb lenne, ha tudnánk, hogy mi történt, azt is, ha már nem él. Addig fogjuk keresni, míg meg nem találjuk! – jelentette ki elszántan a napilapnak Niki. A család leginkább annak örülne, ha egy magánnyomozó tudna nekik segíteni. Anyagilag ezt most nem engedhetik meg maguknak, ezért elfogadnának segítséget.

Az egykori osztályfőnök sem adja fel a reményt

Eszmit osztályfőnöke, Ildikó látta utoljára, persze leszámítva azt a szemtanút, aki a kislányt a buszmegállóban felismerte délután. A tanárnő a tízéves évforduló kapcsán egy videót készített.

– Igyekszem erősíteni, hogy a jó dolgokra koncentráljunk és ne adjuk fel a reményt – mondta Ildikó a Borsnak. Kijelentette: biztos abban, hogy Eszmi nem tervezett el szökést előre, mert azt ő észrevette volna, de abban is biztos, hogy a kislány, ha tehetné, „a világ végéről is hazamenne”. Eszmi eltűnése számára is teljesen érthetetlen. A pedagógus és Eszmi családja ugyanazon a véleményen van: azt nem hiszik, hogy a kislány önszántából szökött volna el, ahogy azt sem, hogy kárt tett volna magában. A fiatalról azonban 10 éve semmi hír, így szeretteinek csak a remény maradt.

Eszmi rendőrségi körözési adatlapja természetesen továbbra is él, itt lehet megnézni. Aki látja őt valahol, haladéktalanul értesítse a rendőrséget!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában