Embercsempész

2023.10.20. 08:06

Letartóztatták a magyar nőt, aki szörnyű körülmények között csempészett 27 migránst Parassapusztánál

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa nyomán a nyomozási bíró elrendelte egy 29 éves Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei nő letartóztatását, aki tehergépkocsijában 27 külföldi állampolgárt szállított volna Szlovákia felé.

A nyomozás eddigi adatai szerint a nő által vezetett járművet október 10-én Parassapuszta határátkelőhely magyar oldalán rendőri ellenőrzés alá vonták. A hatóságok a gépkocsi csomagterében 27, magát szír állampolgárnak valló személyt találtak, akik érvényes, külföldre szóló útiokmánnyal nem rendelkeztek, Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták, úticéljuk Szlovákia volt.

A gyanúsított az áruszállításra kialakított, személyszállításra alkalmatlan, zárt légterű járműben ételt, kiszállási lehetőséget nem biztosított az utasainak, azzal több órán át, megállás nélkül közlekedett, így a szállított személyeknek mozgási lehetőség nélkül, a raktérben állva vagy a padlón ülve összezsúfolva kellett utazniuk.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével gyanúsította meg a nőt, az ügyészség fentiekre tekintettel indítvánnyal élt a letartóztatása érdekében. A Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája egyetértve az ügyészi állásponttal a gyanúsított jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés megakadályozása érdekében egy hónapra elrendelte a kényszerintézkedést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában