Ügyészség

2023.10.12. 09:04

Leöntötte energiaitallal, majd bántalmazta a családsegítőt a ludányhalászi férfi

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 29 éves ludányhalászi férfi ellen, aki nemcsak szavakkal támadta a családsegítőt, hanem erőszakot is alkalmazott.

Nool.hu

Az ügyészség tájékoztatása szerint 2022. október 24-én reggel a helyi család- és gyermekjóléti szolgálatnál dolgozó nő figyelt fel a vádlott élettársával nyilvános helyen tanúsított agresszív magatartására, és ennek következtében rendőri segítséget kért.

A férfi ezt követően szidalmazta a családsegítőt, ráöntötte az energiaitalát, majd meglökte a mellkasánál.

A sértett menedéket talált a polgármesteri hivatalban, bezárta az ajtót, majd segítséget kért telefonon, mivel vádlott utánament és ajtót rángatva, dörömbölve kiabált a nőnek, hogy azonnal menjen ki az épület elé.

A Büntető Törvénykönyv szabályai értelmében a családsegítő a munkája ellátása során közfeladatot ellátó személy, e szerint különleges büntetőjogi védettséget élvez. A büntetlen előéletű férfi ellen bántalmazással elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette a vád, az ügyészség 2 év, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnál.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság hoz majd döntést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában