Lángok

2023.10.06. 09:45

Kigyulladt a kémény egy nagybárkányi családi házban

A lerakódott korom kapott lángra csütörtök este egy nagybárkányi családi ház kéményében.

Angyal Eszter

Lerakódott korom égett egy családi ház kéményében csütörtök este Nagybárkányban, az Ifjúság úton – tájékoztatta hírportálunkat a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Kapás Márton hozzátette, a helyszínre a pásztói hivatásos tűzoltókat riasztották, akik eltávolították a kéményből az izzó részeket, majd felhívták a lakók figyelmét arra, hogy kéményseprő szakember általi átvizsgálásig ne használják az égéstermék-elvezetőt és a fűtőberendezést.

Korábban Kapás Márton tűzoltó főhadnaggyal, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjével, valamint Saliga Istvánnal, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kéményseprőipari tevékenységet ellátó szervezete, a Gazdasági Ellátó Központ alá tartozó Nógrád Vármegyei Ellátási Csoport csoportvezetőjével beszélgettünk arról, hogy miért fontos a kémények karbantartása, illetve azt is megtudtuk, hogy hová kell fordulnunk Nógrád vármegyében kémény ügyben:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában