Ellenőrzések

2023.10.03. 18:30

Kiemelt figyelmet fordítanak a szabályszegő sofőrökre a nógrádi rendőrök

A közúti közlekedési szabályok megszegése nagyfokú veszélyt jelent a forgalomban résztvevők biztonságára.

Gerhát Karina

– A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság a közlekedésbiztonsági helyzet további javítása érdekében kiemelt figyelmet fordít a szabályszegő járművezetők forgalomból történő kiszűrésére. A vármegye egész területén folyamatosak a közlekedésrendészeti ellenőrzések, amelyek célja a főbb baleseti okok visszaszorítása – mondta el portálunknak Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Hozzátette: nagyfokú veszélyt jelentenek a közlekedés biztonságára az olyan veszélyeztető magatartások, amelyeknél a gépjárművezető szándékosan, jelentős mértékben túllépi a megengedett legnagyobb sebességet, a közúti közlekedési szabályokat tudatosan megszegi, vagy a közutat nem rendeltetésszerűen használja. Ezek a sofőrök ezzel a magatartással nemcsak önmaguk, hanem mások életét és testi épségét is veszélyeztetik.

– Kérjük a forgalomban résztvevőket, hogy a jármű sebességét mindig az út-, a látási- és az időjárási viszonyoknak megfelelően válasszák meg és minden esetben tartsák be a KRESZ előírásait – hangsúlyozta Király-Kollár Ramóna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában