Közlekedésbiztonság

2023.10.09. 14:17

Két nap alatt négy ittas sofőrt kapcsoltak le a nógrádi rendőrök

Nagyorosziban egy este két sofőrnél is pozitív értéket mutatott a szonda, Nemtiben és Galgagután is rendőrkézre került egy-egy ittas vezető.

Számos esetben kell ittas vezetés miatt intézkedniük a nógrádi rendőröknek

Forrás: Nool.hu

Fotó: Police.hu

A Rétsági Rendőrkapitányság illetékességi területén, Nagyorosziban október 7-én az esti órákban a Készenléti Rendőrség munkatársai vontak ellenőrzés alá egy 29 éves járművezetőt, aki egy hatósági jelzés nélküli személygépkocsit vezetett. Az intézkedés során megállapítást nyert, hogy a sofőr a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott, ráadásul jogosítvánnyal sem rendelkezett - közölte portálunkkal a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Ugyanezen a napon, ugyancsak Nagyorosziban, 22 óra 10 perckor a rétsági járőrök állítottak meg egy személygépkocsival közlekedő 59 éves férfit. A sofőrnél az alkoholszonda kifújás után pozitív értéket mutatott.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság járőrei október 8-án, a reggeli órákban, Nemtiben intézkedtek egy gépjárművet vezető 66 éves férfival szemben, akinél az alkoholteszter ittasságot jelzett. Ugyancsak október 8-án délután, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai Galgagután állítottak meg egy 28 éves járművezetőt, akinél szintén pozitív értéket mutatott a műszer.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság a közleményben felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt! Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetők össze. Az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában