Bűnügy

2023.10.11. 10:51

Besurranóból lesz a rabló, letartóztatták a Jobbágyiban idős asszonyt bántalmazó férfit

A Pásztói Járási Ügyészség indítványa nyomán a bíróság elrendelte egy 32 éves Heves vármegyei férfi letartóztatását, aki előbb meglopott, majd a pincébe zárt és kirabolt egy idős nőt Jobbágyiban.

Nool.hu

Rács mögött elmélkedhet tette súlyán a férfi

Forrás: Nógrád Vármegyei Főügyészség

A férfi szeptember 29-én egy 73 éves jobbágyi nő házába besurranva ellopott 17 ezer forint készpénzt és a nő mobiltelefonját – írja portálunknak eljuttatott közleményében a Nógrád Vármegyei Főügyészség. – Másnap kora délután a férfi visszatért az ingatlanhoz, a telek drótkerítését átugrotta, majd a kertjében tartózkodó nőt többször megütötte és meg is rúgta, majd bezárta a pincéjébe. Ezután a lakásból aranyékszereket tulajdonított el, távozásakor pedig a pinceajtó lakattartójába egy fakanalat tett keresztbe, hogy a sértett ne tudjon kijutni.

A rablót az sem tartotta vissza, hogy az ingatlanon kamerák vannak felszerelve, azokat elfordította, hogy ne lehessen őt felismerni a felvételeken. A zsákmányát mindkét esetben kábítószerre költötte, illetve cserélte.

Helyszínelnek a rendőrök
Forrás: Nógrád Vármegyei Főügyészség

A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló töréses és zúzódásos sérüléseket szenvedett. A férfit lopás, valamint a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás, személyi szabadsága megsértése és súlyos testi sértés bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként, az ezek közül legsúlyosabb rablás bűntette öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – írja a közlemény.

A büntetett előéletű férfi a cselekményei után bujkálni kezdett, őt egy hetes kutatás után sikerült elfogni, ezért a bűnismétlés veszélye mellett a jelenlétének biztosítása érdekében is indítványozta az ügyészség a letartóztatást, melyet a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája el is rendelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában