Erőszak

2023.09.13. 09:26

Terrorizálta, a feje levágásával is megfenyegette volt élettársát a férfi az egyik nógrádi faluban

Az ügyészség több súlyos bűncselekmény elkövetésével is megvádolt egy 31 éves Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei férfit, aki többször is megfenyegette és bántalmazta is volt élettársát.

Gerhát Karina

Egykori élettársa több becsmérlő szöveges üzenetet is küldött a nőnek

Forrás: Nógrád Vármegyei Főügyészség

– A pár 2018-tól, két éven keresztül együtt élt, kapcsolatuk ezt követően megromlott, később a sértett azonban befogadta a nógrádi kistelepülésen található otthonába a vádlottat – tudtuk meg Nógrád Vármegyei Főügyészség portálunkhoz eljuttatott közleményéből.

Mint írták: a vád szerint a férfi 2021. augusztus 14-én mobiltelefonon hívta fel egykori párját és életveszélyesen megfenyegette azzal, hogy agyonlövi, elvágja a torkát. A nap során több becsmérlő szöveges üzenetet is küldött a nőnek és összesen 54 alkalommal próbálta meg felhívni.

Mint kiderült: december 27-én a sértett otthonának kerítésén átmászott az elkövető, berúgta a ház bejárati ajtaját és bent meg is ütötte a riadt nőt, majd megfenyegette, hogy megöli, levágja a fejét. Az étkezőasztalra rakta a nála lévő gázriasztó fegyvert, egy 78 centiméter pengehosszúságú kardot és egy 17 centiméter pengehosszúságú kést, majd közölte, hogy ezekkel az eszközökkel öli meg őt. Fenyegetéseit követően elvette a nő mobiltelefonját és 20 ezer forintnyi készpénzét is.

A közleményből kiderült továbbá az is, hogy 2022. június 21-én ismét hívatlanul és engedély nélkül ment be a sértett házába, majd a hálószobában fekvő nő kezére térdelt, fejét pedig belenyomta az ágyba. Egykori élettársának sikerült magáról lerúgnia a férfit, így megmenekült a további bántalmazástól.

Néhány nappal később az ittas állapotú vádlott újra bement a nő ingatlanába, ahol a sértett gyermekének jelenlétében bántalmazta őt.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás, kifosztás, magánlaksértés és volt élettárs sérelmére, rendszeresen, az emberi méltóságot súlyosan sértő, megalázó és erőszakos magatartás tanúsításával elkövetett kapcsolati erőszak miatt emelt vádat a férfi ellen. A vádiratban halmazati büntetésül végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását és a közügyektől való eltiltását indítványozta a Balassagyarmati Járásbíróságnál.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában