Száguldás

2023.09.19. 10:22

Sok gyorshajtót füleltek le a nógrádi rendőrök ezekben a napokban

A szabályszegő gépjárművezetők sok munkát adtak múlt héten a sebességmérőket üzemeltető egyenruhásoknak Nógrád vármegyében.

Nool.hu

Nagy büntetésre számíthatnak a sofőrök

Forrás: police.hu

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság már hosszú ideje felhívja a figyelmet arra, hogy a sebességtúllépés a főbb baleseti okok közé tartozik, amellyel nemcsak a saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik a közlekedésben résztvevők. A rendőr-főkapitányság a kiadott sajtóközleményekkel – megelőzési céllal – tájékoztatja az olvasókat arról, hogy az indokolatlan sebességtúllépés a baleseti kockázaton túlmenően jelentős összegű büntetést vonhat maga után. Ezek a tanulságos közlemények mondanivalói jelzés értékűek, amelyek nem minden gépjárművezetőnél érik el a kívánt hatást.

A negatív példák közé tartozik az a gépjárművezető, akit munkatársaink szeptember 15-én Bátonyterenyén, a Madách úton folytatott sebességellenőrzés során délután mértek be, mert lakott területen 50 km/h sebességkorlátozás hatálya alatt 73 km/h sebességgel haladt. Ez a sebességtúllépés sajnos nem lenne kirívó, viszont ugyanez a gépjárművezető 40 perccel később ellenkező irányba haladva is túllépte a korlátozást, és a technikai eszköz felvétele alapján 81 km/h sebességgel távolodott. A jármű vezetője az elkövetett szabályszegések miatt összesen 97.500 forint közigazgatási bírságra és 8 közúti közlekedési előéleti pontra számíthat.

Összesen 97.500 forint bírságot kell fizetnie a sofőrnek
Összesen 97.500 forint bírságot kell fizetnie a sofőrnek
Forrás: police.hu

A tűzzel játszott az a gépkocsivezető, aki a sebességmérővel rögzített fényképfelvétel alapján szeptember 14-én kora délután a 22-es számú főút 39-es kilométerszelvényében Szécsény közelében a szakadó esőtől nedves, síkos úttesten a megengedett 90 km/h sebességkorlátozás hatálya alatt 130 km/h sebességgel haladt. A rendőrök a járművezetővel szemben 58.500 forint közigazgatási bírságot és 4 közúti közlekedési előéleti pontot állapítottak meg.

Ez az autó Szécsény közelében száguldozott
Ez az autó Szécsény közelében száguldozott
Forrás: police.hu

Szeptember 16-án a sebességmérést folytató egyenruhások a reggeli órákban a 21-es számú főút 30-as kilométerszelvényében 110 km/h korlátozásnál 152 km/h, míg délben 90 km/h korlátozásnál 157 km/h sebességgel mértek be egy-egy gépjárművet, amelyek vezetői már a szeptembertől emelt összegű pénzbüntetésre és büntetőpontokra számíthatnak.

Ezt az autót 157-tel mérték be a 21-esen
Ezt az autót 157-tel mérték be a 21-esen
Forrás: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában