Bűnügy

2023.09.18. 13:50

Semmibe vette a bűnügyi felügyelet szabályait, még drogért is elment a bátonyterenyei férfi

Letartóztatták a bűnügyi felügyelet szabályait súlyosan megszegő 32 éves bátonyterenyei férfit: a Pásztói Járási Ügyészség indítványára döntött így a bíróság.

Nool.hu

A férfi ellen a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság 2022 őszén elkövetett bolti lopások miatt folytat nyomozást, és mivel többszörös visszaeső, korábban letartóztatásban volt közölte portálunkkal a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Ez év szeptemberében – ügyészi indítvány ellenére – a bíróság a letartóztatást megszüntette, és enyhébb kényszerintézkedésként a gyanúsított bűnügyi felügyeletét rendelte el, melynek ellenőrzésére a férfi pár napja, szeptember 13-án elektronikus nyomkövető eszközt kapott. A férfi a bíróság végzésében tartózkodási helyéül megjelölt ingatlant már a nyomkövető eszköz felszerelése napján, majd másnap, szeptember 14-én is engedély nélkül elhagyta. 

Alufóliába csomagolt, fehér port is találtak nála

Ezen utóbbi alkalommal újabb bűncselekményt is elkövetett: nála ruházatátvizsgálás során az intézkedő rendőrök alufóliában fehér színű kristályos anyagot találtak, amelyben az elvégzett gyorsteszt ketamint mutatott ki, ezért ellene a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság kábítószerbirtoklás vétsége miatt is eljárást indított – írja a főügyészség.

Az ügyészség a bűnügyi felügyelet szabályainak ismételt és súlyos megsértése miatt indítványozta a férfi letartóztatásának elrendelését, melynek a Pásztói Járásbíróság nyomozási bírája helyt is adott, így a férfi ismét rács mögé került.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában