Ügyészség

2023.09.27. 08:15

Másfél millió forint tartásdíjat halmozott fel a nógrádi édesapa

Tartás elmulasztása miatt emeltek vádat a 41 éves férfi ellen, aki több mint egy éven keresztül nem fizetett tartásdíjat gyermeke anyjának.

Nool.hu

A Nógrád Vármegyei Főügyészég portálunknak megküldött közleménye szerint a vádlottat bíróság kötelezte arra, hogy gyermekének anyja, a volt felesége részére mindenkori kereste 20%-át fizesse meg gyermektartásdíjként minden hónapban.

Mint írják: a férfi nem fizetett gyerektartást 2021. augusztusa és 2022. decembere között, még annak ellenére sem, hogy folyamatos bejelentett munkaviszonnyal rendelkezett, e kötelezettségét munkáltatója felé sem jelentette be, így mulasztása következtében összesen közel másfélmillió forint tartásdíj hátraléka keletkezett.

A jogosult a fennálló hátralék miatt 2022. márciusában végrehajtási eljárást kezdeményezett a vádlott ellen, akitől mintegy 140 ezer forintot levontak és átutaltak a gyermek édesanyjának, emellett az eljárás során több mint 120 ezer forint hátralékot önként megfizetett a jogosult számára. A vádlottnak 1 millió 225 ezer 158 forint önhibából eredő tartásdíj hátraléka azonban továbbra is fennáll.

A férfivel szemben a Salgótarjáni Járási Ügyészség tartás elmulasztása miatt emelt vádat, és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában