Bántalmazás

2023.09.06. 10:50

Leköpte és nagy erővel halántékon ütötte a kalauzt Salgótarjánban egy nő

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 40 éves salgótarjáni nő ellen, aki leköpte és megütötte a vasúti jegyvizsgálót Salgótarjánban.

Nool.hu

A gyanúsított nagy erővel ütötte halántékon a jegyvizsgálót

Forrás: Shutterstock | Illusztráció

A Nógrád Vármegyei Főügyészség portálunkhoz eljuttatott közleménye szerint a nő 2022. július 1-jén Salgótarjánban ismerőse társaságában jegy nélkül szállt fel a Hatvanba közlekedő személyvonatra, ahol a jegyvizsgáló felszólította őket a menetjegyek átadására. A vádlott kijelentette, hogy nincs jegyük és csak 120 forint van nála, és azt kérte, hogy ennyiért elmehessenek Kisterenyére. 

– A jegyvizsgáló közölte, hogy az összeg nem fedezi a menetjegy árát, így amennyiben nem hajlandók teljes áron azt megváltani, a következő állomáson a vonatról le kell szállniuk. A leszálláskor a nő szitkozódni kezdett, majd a férfi arcára köpött és jobb alkarjával, nagy erővel halántékon ütötte őt – tájékoztattak.

A főügyészség kiemelte: a sértett, mint a közforgalmú közlekedési vállalat menetjegy-ellenőrzést végző alkalmazottja, fokozott büntetőjogi védelemben részesül, a Salgótarjáni Járási Ügyészség ezért a vádlottal szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat, és elzárására tett indítványt. A nő 80 nap elzárásra számíthat, ha a Salgótarjáni Járásbíróság előtti előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában