Migránsfogás

2023.09.25. 13:18

Két embercsempészt fogtak egy nap alatt a nógrádi rendőrök

A balassagyarmati rendőrök újabb embercsempészekkel és illegális migránsokkal szemben intézkedtek.

Nool.hu

Menekülés közben balesetet okozott a csempész Balassagyarmaton

Forrás: Police.hu

Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense portálunkkal közölte: a Balassagyarmati Rendőrkapitányság járőrei minap Őrhalom külterületén észleltek egy olasz hatósági jelzéssel ellátott kisbuszt, amelyből több személy kiugrott és Szlovákia felé szaladt. A mikrobusz ezt követően Balassagyarmat irányába indult, ahol egy másik járőrpáros megpróbálta ellenőrizni, azonban a sofőr nem állt meg. 

– A megkülönböztető jelzést figyelmen kívül hagyva haladt tovább a városban, majd a Mikszáth úton összeütközött egy arra közlekedő személygépkocsival és egy oszlopnak csapódott, amelyet kidöntött. A baleset során személyi sérülés nem történt, a gépkocsikban anyagi kár keletkezett. A balesetet követően a kisbuszt vezető kiugrott a gépkocsiból és elszaladt, azonban a járőrök és a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai Balassagyarmaton elfogták – tette hozzá. Az elfogott 20 éves román férfit a rendőrök előállították, embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették és indítványozták letartóztatását az ügyészségen.

Hontnál is migránsokat fogtak

– Ezt megelőzően – az éjszaka folyamán – bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint Honton feltételezhetően migránsokat szállító gépkocsi parkol. A helyszínre irányított balassagyarmati körzeti megbízott egység a gyanúsnak vélt személygépkocsit a 2-es számú főúton intézkedés alá vonta, amint az a parassapusztai határátkelőhely felé közlekedett. A rendőrök a gépkocsivezetőn kívül a járműben 11 embert találtak, akik török állampolgárnak vallották magukat, azonban személyazonosságukat és jogszerű Magyarországon való tartózkodásukat igazolni nem tudták – húzta alá a sajtóreferens.

Hozzátette: a 45 éves grúz sofőrt elfogták, előállították és embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A rendőrök őt bűnügyi őrizetbe vették és kérték letartóztatását. A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában