Ittas vezetés

2023.09.19. 10:41

Ittasan törte össze magát és autóját a nagyoroszi férfi, mentőhelikopter ment érte

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 49 éves nagyoroszi férfi ellen, aki ittasan okozott közlekedési balesetet, amelyben súlyosan meg is sérült.

Nool.hu

A baleset helyszíni szemléjén készült ez a fotó

Forrás: Nógrád Vármegyei Főügyészség

Fotó: Beküldött

A vád szerint a férfi ez év június 3-án a kora délutáni órákban a 2-es számú főút Rétság és Borsosberény közötti szakaszán szeszes ital fogyasztása után autózott. Ittassága miatt egy balra ívelő útkanyarulatban elvesztette uralmát a jármű felett, átsodródott a menetiránya szerinti bal oldali vízelvezető árokba, majd az árokfalnak ütközve a tetején átfordult és a kerekein landolt.

A becsapódás következtében a vádlott olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy mentőhelikopterrel kellett Budapestre szállítani, az autó pedig jelentősen megrongálódott.

Költséges és időigényes képzés után kaphat újra jogosítványt

Az ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetéssel vádolta meg a büntetlen előéletű férfit. Vádiratában indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki vele szemben, tiltsa el a közúti járművezetéstől és fizettesse meg az eljárás során keletkezett 27.213 forint bűnügyi költséget is.

Az ittas vezetésnek ráadásul nem csak büntetőjogi következményei lesznek: amellett, hogy a Büntető Törvénykönyv szerint a bíróságnak kötelező eltiltania a járművezetéstől az ittas sofőrt, aki csak költséges és időigényes utánképzés után kaphatja vissza a jogosítványát az eltiltás letelte után, a saját autójában keletkezett kárt is teljes egészében neki kell viselnie. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában