Menekülés

2023.09.27. 08:57

Forgalommal szemben menekültek az embercsempészek a nógrádi rendőrök elől

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványára a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte két román állampolgár letartóztatását, akik az illegális határátlépőket szállító autójukkal egy igazoltatás elől menekülve az út melletti erdős területre hajtottak, majd megpróbáltak elfutni.

Nool.hu

Az igazoltatás elől menekülve az út melletti erdős területre hajtottak

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

A Nógrád Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a 19 éves sofőr szeptember 16-án a kora reggeli órákban a 2. számú főúton egy román rendszámú kistehergépkocsit vezetett Szlovákia felé, amikor Borsosberény külterületén a rendőrök ellenőrizni akarták. Hogy azt kikerülje, a rendőrjárőrök mellett elhajtott és a forgalommal szemben haladt tovább Nagyoroszi irányába.

– Egy kanyarban a korábbi 100-130 km/h-s sebességről 30 km/h-ra lassított, társával, a 24 éves férfivel együtt kiugrottak az autóból és az út mellett erdős terület felé futottak. A vezető nélkül maradt jármű az erdős területre hajtott és egy fának ütközve állt meg. A csomagtér ajtaja ekkor kinyílt és az ott tartózkodó 16, magát szír állampolgárnak valló személyt, valamint a menekülő gyanúsítottakat is az időközben odaérkező rendőrök feltartóztatták – írták.

A zsúfolt, ablaktalan, személyszállításra nem alkalmas raktérben tartózkodó személyeknek érvényes útiokmányuk nem volt, Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták, a szerb-magyar határtól Szlovákiába akartak eljutni.

 A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság csempészett személy sanyargatásával, társtettesként elkövetett embercsempészés bűntette miatt rendelt el a két férfivel szemben nyomozást, az ügyészség a terheltek jelenlétének biztosítása érdekében indítvánnyal élt a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája felé, aki az ügyészi állásponttal egyetértve elrendelte a kényszerintézkedést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában