Vádirat

2023.09.20. 10:01

Fiatalok fosztogattak a nógrádi faluban, még az idősek otthonába is betörtek

Vádat nyújtott be a Balassagyarmati Járási Ügyészség egy testvérpár és fiatalkorú társuk ellen, akik betörtek a falujukban található szociális intézménybe és egy magánszemélyhez is.

Nool.hu

A rongálásokkal is tetemes károkat okozott a három fiatal

Forrás: Nógrád Vármegyei Főügyészség

Fotó: Beküldött fotó

A vádirat szerint a testvérek 2022. november 17-én éjjel elmentek a lakóhelyükön található, felújítás alatt álló idősek ápoló otthonához, ahol az idősebb fiú berúgta az egyik ajtót és fivérével elloptak egy hűtőszekrényt, egy hifi-tornyot, egy gáztűzhelyt, valamint 11 sárgaréz csaptelepet, melyeket a mosdókagylókból törtek ki. A hifi-berendezést és a csaptelepeket másnap reggel eladták, a gáztűzhelyet pedig később talicskán tolva vitték el a vevőjükhöz - közölte portálunkkal a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

2023 januárjában a fiatalabb testvér és a 16 éves társa egy lakatlan ingatlanba törtek be a bejárati ajtó befeszítésével. Onnan elvittek egy mosógépet, egy villanyrezsót, egy hősugárzót és egy serpenyőt is. A mosógépet értékesítették egy gyanútlan vásárlónak, aki nem tudta, hogy a háztartási gép lopásból származik. A három fiú a lopásokkal 206 ezer 500, a rongálásokkal további 364 ezer 500 forintos kárt okozott a sértetteknek.

A rovott múltú fiatal esetében végrehajtandó börtönbüntetést két az ügyészség

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a testvérek ellen dolog elleni erőszakkal, nemesfémre társtettesként elkövetett lopás bűntette, fiatalkorú társuk ellen lopás vétsége miatt emelt vádat - áll a közleményben.

Arra az esetre, ha az előkészítő ülésen beismerik a bűncselekmények elkövetését és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, a legidősebb fiúval szemben 1 év 3 hónap, felfüggesztett börtönbüntetést, rovott múltú öccsével szemben 1 év 6 hónap végrehajtandó szabadságvesztést, a 16 éves vádlottal szemben pedig próbára bocsátást indítványozott az ügyészség. Bűnösségük megállapítása esetén együttesen kell megfizetniük az eljárás során keletkezett közel 185 ezer forint bűnügyi költséget és a sértettek által bejelentett polgári jogi igényt is. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában