Megrovás

2023.09.08. 10:55

Díszkardjáért tört be expárja mátranováki házába egy férfi

Megrovás alkalmazása mellett megszüntette a büntetőeljárást a Salgótarjáni Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki betört expárjához a nála hagyott díszkardjáért.

Nool.hu

Megrovás alkalmazása mellett megszüntette a büntetőeljárást a Salgótarjáni Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki február 10-én, szakításukat követően betört korábbi párja mátranováki, lakatlanul álló házába azért, hogy az otthagyott történelmi kardját magához vegye. A férfi előbb a kulccsal rendelkező szomszédot kérte meg, hogy engedje őt be az éppen lakatlan házba, de a szomszéd ezt nem tette meg, ezért a gyanúsított berúgta a ház hátsó ajtaját, és így jutott be a házba, ahol magához vette az otthagyott kardját, majd távozott.

A sértett a sérelmére elkövetett magánlaksértés vétsége miatt magánindítványt terjesztett elő a férfivel szemben

– tájékoztatta hírportálunkat a Nógrád Vármegyei Főügyészség. Hozzátették, figyelemmel arra, hogy a büntetlen előéletű férfi a csekély tárgyi súlyú bűncselekmény elkövetését ténybelileg elismerte, a Salgótarjáni Járási Ügyészség úgy ítélte meg, hogy mivel első alkalommal került összeütközésbe a törvénnyel, vele szemben a legenyhébb büntetés kiszabása, így a vádemelés is szükségtelen. Viszont mivel a Büntető Törvénykönyv szabályait megszegte, ezért az ügyészség – a rosszallását kifejezve – megrovásban részesítette őt, egyben felhívta a figyelmét arra, hogy a jövőben tartózkodjon bárminemű bűncselekmény elkövetésétől, ellenkező esetben az eljáró hatóságok bírósági felelősségre vonását fogják indítványozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában