Bűncselekmény

2023.09.14. 14:39

Bűnügyi őrizet lett a vége a salgótarjáni autókázásnak

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást két helyi lakos ellen.

Gerhát Karina

Az egyik mellékutcában félreálltak és leszedték a jármű rendszámait az elkövetők

Forrás: Police.hu

– A nyomozás adatai alapján a 31 éves salgótarjáni férfi augusztus 28-án, a délutáni órákban élettársával és szintén salgótarjáni 40 esztendős ismerősével egy személygépkocsit önkényesen elvettek, oly módon, hogy a sértett egy köztéri padon felejtett kulcsával azt elindították, majd abba beülve közlekedtek vele – tájékoztatta portálunkat Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Hozzátette: a környező településeken autókáztak egyet, miközben pár ismerősük is csatlakozott hozzájuk. Salgótarjánba visszatérve, a városközpontban a két férfi kirakta társait, majd már csak kettesben folytatták céltalan útjukat a megyeszékhely területén. Hirtelen ötlettől vezérelve az egyik mellékutcában félreálltak és leszedték a jármű rendszámait, illetve lekaparták a regisztrációs matricát is, abból a célból, hogy a gépkocsi azonosítását megnehezítsék. Mielőtt azonban a négykerekűt hátrahagyták, az akkumulátort, a magnót és a jármű okmányait is kilopták belőle.

Mint megtudtuk: a Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói a beszerzett információk és adatok alapján a fiatalabb férfit szeptember 6-án, míg idősebb társát szeptember 12-én állították elő a rendőrkapitányságra, ahol a kihallgatásukat követően a 40 éves tettest – mivel korábbi vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt a bíróság jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte – bűnügyi őrizetbe vették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában