Pénzmosás

2023.09.12. 09:40

Bűnös ügyletet bonyolított a szlovák bankon keresztül a Cipruson élő nógrádi nő

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 50 éves nógrádi nő ellen, aki 40 millió forint bűncselekményből származó pénzt továbbutalt egy tajvani cégnek.

Nool.hu

Az ügyészség tájékoztatása szerint a nőt azzal vádolják, hogy 2017 májusában egy szlovákiai vállalat irányítása alatt a cég bankszámlájára érkezett 182 ezer eurót, amit ismeretlen tettesek által kicsalt adathalász e-mailekkel szerzett meg, nem utalta vissza, hanem továbbította egy tajvani cégnek. Az összeg 40 millió forintnak felelt meg.

Az sem tartotta vissza a tranzakció végrehajtásától, amikor a bank már jelezte, hogy a pénz csalásból származik. Ennek ellenére nem állította le a tranzakciót. A bank még vissza is kérte a pénzt, majd zárolta az összeget és a pénzügyi műveletet.

A járási ügyészség a büntetlen előéletű nővel szemben különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás  miatt emelt vádat. Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést javasolt, és ezen kívül a felmerült, több mint kétmillió forint bűnügyi költség megfizetését is követelik tőle.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság hoz majd döntést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában