Bűncselekmény-sorozatok

2023.08.09. 14:34

Volt ott minden, mint a búcsúban – a közúti ellenőrzés után a gyarmati börtönben kötött ki a férfi

Nem sejtették a Salgótarjáni Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai, hogy egy simának induló gépjármű-ellenőrzésből milyen komplex intézkedés kerekedik.

Gerhát Karina

Salgótarjánban, a Füleki úton ellenőrizték a személygépkocsit és annak utasait a rendőrök

Forrás: Police.hu

– Egy átlagos hétfőnek indult augusztus 7-e a Salgótarjáni Rendőrkapitányság körzeti megbízottjainak, ami mindaddig az is volt, amíg 15 órakor Salgótarjánban, a Füleki úton meg nem állítottak egy szlovák hatósági jelzéssel ellátottak személygépkocsit. Az egykor szebb időket megélt, három betűs német prémium autót egy 46 éves Somoskőújfaluban élő férfi vezette, és mellette utasként 22 éves földije tartózkodott – mondta el portálunknak Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Hozzátette: az intézkedést az indokolta, hogy a gépjármű vezetője a Füleki úton megengedett 50 kilométer per órás sebesség helyett, 64 kilométer per órás sebességgel közlekedett, valamint a sofőr  és az utasa sem használata a biztonsági övet.

– Az ellenőrzés során munkatársaink a járművezetővel szemben szondát alkalmaztak, amely pozitív értéket  – 0,634 milligramm per liter – jelzett, illetve a férfi vezetői engedéllyel sem rendelkezett, azt tőle ugyanis már bevonták, mivel a büntetőpontjainak a száma meghaladta a 18-at. Emellett az általa vezetett gépkocsiról kiderült, hogy a forgalmi rendszámra nemzetközi körözés van kiadva és annak lefoglalása el van rendelve – emelte ki Buda Gábor.

Mint megtudtuk: itt azonban még nem ért véget az intézkedés. Az éber rendőrök a négykerekű alvázszáma alapján is kutakodtak a nyilvántartásokban, és nem is eredménytelenül. Kiderült ugyanis, hogy az alvázba beütött egyedi azonosítóhoz egy magyar rendszám tartozik, amelynek eltávolítását és a szlovák rendszám felszerelését a járművezető el is ismerte. A személygépkocsi forgalmi engedéllyel, műszaki vizsgával és kötelező felelősségbiztosítással sem rendelkezett.

Őrizetbe is vették

A férfit az egyenruhások járművezetés ittas állapotban vétség és egyedi azonosítójellel való visszaélés bűntett elkövetése miatt a helyszínen elfogták és a rendőrkapitányságra előállították, majd kihallgatását követően a gyorsított szabálysértési eljárás lefolytatása céljából – az engedély nélküli vezetés miatt – őrizetbe vették.

Az eddig is komplexnek tűnő intézkedést tovább színesítette, hogy a jármű 22 éves utasa vonatkozásában a Balassagyarmati Törvényszék Büntetés-Végrehajtási Csoportja elővezetést rendelt el, mivel a Salgótarjáni Járásbíróság ittas járművezetés vétsége miatt közérdekű munka helyébe lépő 45 nap szabadságvesztést szabott ki a részére, ezért őt a rendőrök a büntetés letöltése érdekében a Balassagyarmati Fegyház és Börtönbe átszállították.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában