Bűnözés

2023.08.24. 15:38

Vége a dalnak: őrizetbe vették a megrögzött salgótarjáni bűnözőt – milliós károkat okozott

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói körözés alapján fogták el azt a 18 éves salgótarjáni férfit, aki a gyanú szerint társaival a vármegyeszékhelyen több nagy értékű rongálást és üzletszerűen való lopás követett el.

Gerhát Karina

Mint arról korábban már beszámoltunk: a férfi három társával, március közepén betört egy, a vármegyeszékhelyen található stadion épületeibe, ahol kutakodni kezdtek. Az elkövetők a több emeletes klubház belső terét és a melléképületét vandál módon megrongáltak és elloptak mindent, ami számukra értéket képviselt. A tettesek ezzel  1 millió 300 ezer forintos, a rongálással pedig 2 millió 500 ezer forintos kárt okoztak – mondta el portálunknak Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Hozzátette: a nyomozók a most elfogott fiatal férfi gyanúsítják továbbá azzal is, hogy július 24-én társával betört a megyeszékhelyen található, Dózsa úti telephely műhelyépületébe, és onnan benzinmotoros fűkaszát, akkumulátoros fúrógépeket, szalagfűrészt és további szerszámgépeket lopott el, 639 ezer forint értékben.

Mint megtudtuk: a nyomozó hatóság által elrendelt körözés alapján a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Cserhát Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály (MEKTA) munkatársai a 18 éves férfit augusztus 23-án, szerdán Salgótarjánban elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók  – kihallgatását követően – őrizetbe is vették.

A hatóság tagjai ugyanezen a napon előállítottak és pénzmosás bűntett elkövetésének gyanúja miatt kihallgattak egy 53 éves salgótarjáni férfit is, akinek az elkövetők értékesítették a lopott tárgyakat, és akinél a megtartott kutatás során más lopásokból származó értékeket is találtak a nyomozók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában