Bűnügy

2023.08.30. 17:03

Lába kélt a cipőnek, boltokból is sorozatban lopott: tarjáni tolvaj csuklóján kattant a bilincs

Őrizetbe vették és letartóztatását is indítványozták a salgótarjáni nyomozók annak a 24 éves férfinak, aki a megyeszékhely területén számos lopást követett el.

Nool.hu

Rendőrkézre került, őrizetbe vételéről is döntöttek

Forrás: Nool.hu

Fotó: Police.hu

A 24 éves helyi lakos ez év május elején egy salgótarjáni ingatlanba ment be úgy, hogy az ajtón lévő lakatot lefeszítette, majd a házból egy inget és két kabátot lopott el - írja portálunknak megküldött közleményében a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Ezt követően az elkövető május 22-én visszament ugyanide és a nyitott bejárati ajtón bement, majd ott még több elvihető ruhanemű után kutatott. A ruhák válogatása közben azonban a tulajdonos hazaérkezett és tetten érte hívatlan vendéget, majd értesítette a rendőrséget is, így a második lopás meghiúsult.

Durva munkát végzett ezen a záron
Fotó: Police.hu / Forrás: Nool.hu

A nyomozás során megállapítást nyert az is, hogy az elkövető ez év április és augusztus hónapok között számos alkalommal lopott salgótarjáni drogériákból márkás férfi és női parfümöket, valamint illatszereket, közel félmillió forint értékben. Egy cipőboltból is lába kélt miatta néhány értékes lábbelinek, ezek mellett sapkát és zoknikat vitt el fizetés nélkül, 60 ezer forint kárt okozva az üzletnek.

A büntetőeljárás során megállapítást nyert továbbá az is, hogy a 24 éves terhelt gyanúsítható azzal, hogy egy salgótarjáni dohányboltból több tasak dohányt, valamint az ott dolgozó mobiltelefonját lopta el. A salgótarjáni nyomozók a férfit lopás és más bűncselekmények elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, aki a bűncselekmények elkövetését elismerte. A fiatalt őrizetbe is vették, valamint letartóztatását is indítványozták az ügyészségen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában