Bilincsben

2023.08.04. 12:02

Két autót is elkötöttek és bánki bulizókat is megloptak a rendőrök elől menekülő bűnözők

A Rétsági Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat kétrendbeli jármű önkényes elvétele bűntett és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt egy 22 éves csörögi férfi ellen.

Nool.hu

A rendőröknek beismerte a bűntettet

Forrás: police.hu

A nyomozás adatai alapján a férfi július 16-án a délutáni órákban Rétságon egy baráti társasággal házibulizott, ahonnan távozásakor ellopta alkalmi vendéglátója utcán parkoló autójának indítókulcsát. Habár a terhelt vezetői engedéllyel nem rendelkezett, ez nem gátolta meg abban, hogy a családi egyterűvel autózni induljon a környező településeken. Tolmácson, majd Diósjenőn is villantott új szerzeményével, ahol felvette egyik ismerősét, és immár földúton folytatták útjukat a volt katonai lőtéren keresztül. 

A jogtalanul használt jármű hasmagassága nem a terepen való közlekedésre lett kialakítva, így a rutintalan sofőr „leütötte” az olajteknőt, amely hatására a létfontosságú kenőanyag a járműből elfolyt. Ez a tény nem befolyásolta a terheltet és további településeket látogattak meg céltalanul autózva miközben egy harmadik ismerős is csatlakozott a duóhoz. Már sötétben indultak hazafelé, amikor útban Rétság irányába, Bánk közelében a kenőanyag hiányában lassuló és lelkét kilehelő jármű után fordult egy rendőrautó. A 22 éves férfi ekkor az útpadkára kormányozta a négykerekűt, és a három férfi abból kiugorva, futva menekült a közeledő járőrök elől, akik minden igyekezetük ellenére a sötétben, a sűrű növényzetben bottal üthették a nyomukat. 

Lecserélték a ruháikat

A három társ ismét egymásra talált a rengetegben és közösen bolyongtak Bánk irányába, ahol megállva messziről szemléltek egy tóparti házban bulizó társaságot. Már hajnalodott, amikor a bulizó csapat elcsendesedett. Ekkor rossz szándéktól vezérelve megközelítették a házat és a kerítésen beugorva szemezgettek a nyugovóra tért bulizók holmijai között. A hívatlan vendégek az ellopott ruhákra cserélték a menekülés közben viseletessé vált ruháikat és cipőjüket. A csörögi férfi még a vacsora asztalt is megdézsmálta. Kifelé menet egyikük magával vitte a bulizók nagy értékű hangszóróját is. Ezután, „mint akik jól végezték dolgukat” a reggeli autóbusszal hazautaztak. Cselekményükkel 250 ezer forint kárt okoztak.

A nyomozók a 22 éves férfit gyanúsítják továbbá azzal, hogy július 29-én a hajnali órákban társával Diósjenőről egy lakóház előtti füves parkolóból a személygépkocsit a tulajdonos tudta és engedélye nélkül a gépjárműben lévő indítókulcs használatával elvitte, és azzal közlekedett. A járműben talált szerszámkészletet Vácon értékesítették, majd Szendehelyen az autót hátra hagyták.  

Beismerte a bűntetteket

A Rétségi Rendőrkapitányság nyomozói a csörögi férfi terhére rónak még más tulajdon elleni bűncselekményt is.

A rendőrök a széles körű információgyűjtés eredményeként a 22 éves elkövetőt augusztus 2-án Diósjenőn elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és kihallgatták, amelynek során beismerte tettét. A terheltet a nyomozó hatóság tagjai őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában