Bilincsben

2023.08.04. 09:47

Elkapták az etesi sorozatbetörőt, rengeteg ékszert zsákmányolt

A férfi kihasználta, hogy az ingatlanok tulajdonosai nincsenek otthon és betört a családi házakba.

Nool.hu

Befeszítette az ajtókat

Forrás: police.hu

A police.hu-n közzétett tájékoztatás szerint a 46 éves férfi betöréssorozata még márciusban kezdődött, amikor arra az elhatározásra jutott, kihasználja, hogy az etesi családi ház tulajdonosa nem tartózkodik otthon. Az ingatlan ajtaját benyomta, majd az épületből készpénzzel, televízióval, fűszegélynyíróval és ékszerekkel együtt távozott, amellyel összesen 300 ezer forint lopási kárt okozott a sértettnek.

A helyi lakos a további két betörésre júliusban kerített sort. Első alkalommal a már jól bevált módszert választotta, az ajtót befeszítette és az ingatlanból élelmiszerekkel, ruhaneműkkel ás egy gázpalackkal együtt távozott. A harmadik etesi családi ház esetén összesen 200 ezer forint értékben lopott el értékeket, köztük márkás karórát és elektronikai eszközöket.

A salgótarjáni rendőrök széles körű adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként augusztus 2-án a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit elfogták, előállították és lopás bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd őt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Salgótarjáni Járási Ügyészségen.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság azt is vizsgálja, hogy a terhelt összefüggésbe hozható egyéb bűncselekmények elkövetésével vagy sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában