Migránsok

2023.08.09. 15:26

A biztonsági öv buktatta le az embercsempészt Nógrádban

Elrendelték egy moldáv állampolgárságú embercsempész letartóztatását.

Nool.hu

A Nógrád Vármegyei Főügyészség portálunknak megküldött közleménye szerint a férfi augusztus 3-án, csütörtökön 9 óra előtt Magyarország területére jogellenesen, érvényes úti okmány, illetve érvényes beutazási- és tartózkodási engedély nélkül érkező öt szír állampolgárt vett fel az általa vezetett személyautóba, majd segítséget nyújtott nekik a magyar-szlovák államhatár illegális átlépésében.

Mint írták: a gyanúsítottat a 2-es számú főúton, a diósjenői elágazónál, közlekedési szabálysértés miatt a rendőrök ellenőrizték, mivel nem használta a biztonsági övet. Az egyenruhásoknak a férfi azt mondta, hogy előzőleg illegális migránsnak nyújtott segítséget az államhatár átlépésében, ezért elfogták és előállították. Az általa szállított embereket nem sikerült felkutatni, mivel őket korábban már a közeli határátkelőhelyen kitette a gépkocsiból.

A rendőrök megtalálták a gyanúsított által használt mobiltelefont, amelyről még a helyszínen úgy nyilatkozott: azt a megbízójától kapta, hogy azt használja a bűncselekmény elkövetése során. A készülékből előkerült egy videófelvétel is, amelyen több ember, vélhetően migránsok állnak a hatóság által lefoglalt gépkocsi körül, nők, férfiak és gyerekek egyaránt. Az autó átvizsgálása során azt is megállapítottál, hogy annak hátsó ablaka fekete festékkel le van fújva, hogy az utastérbe ne lehessen belátni.

A férfi ellen az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés miatt indult büntetőeljárás, amelyben a nyomozási bíró az ügyészi indítvánnyal egyezően, a terhelt jelenlétének a biztosítása érdekében elrendelte a férfi letartóztatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában