Baleset

2023.07.02. 14:18

Túrázás közben esett fejre a szlovák bringás a Börzsönyben

Elesett a biciklijével és orr-, valamint arcsérüléseket szerzett egy szlovák kerékpáros Nagy-hideg hegy közelében, a nógrádi megyehatártól nem messze.

P. K.

A Börzsöny Speciális Mentők közleménye szerint a középkorú férfi egy nagyobb baráti társasággal bicikli túrán volt a Börzsönyben, de Nagy-Hideg-hegy közelében szerencsétlenül balesetezett és arccal előre esett el a biciklijéről. 

– A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálatot a turistaház dolgozói hívták fel és kértek segítséget a bringáshoz. A hegyimentők ügyeletes egységei szerencsére pont a közelben – Magas-tax környékén – gyakorlatoztak, így nagyon gyorsan Nagy-hideg-hegyre érkeztek – tették hozzá.

Mint írták: a férfit megvizsgálták és elsődlegesen ellátták még a helyszínen, majd terepjáróval a Cseresznyefa Parkolóhoz szállították, ahová közben megérkezett az Országos Mentőszolgálat esetkocsija. A mentősök a sérültet további kivizsgálás és ellátás céljából a váci kórházba szállították.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában