Bűnügy

2023.07.07. 12:07

Régi százforintosokat zsákmányolt kórházban lévő ismerőse házából a diósjenői férfi

Három diósjenői férfi is rendőrkézre került a napokban: egyikük az öccsével egy hétvégi házat próbált feltörni, a másik kórházban lévő ismerőse lakását fosztotta volna ki.

Faragó Zoltán

Bűnjelként foglalták le ezt a régi százforintost. A betörő négy darabot talált belőlük ismerősénél

Forrás: Nool.hu

Fotó: police.hu

Egy 26 éves diósjenői lakos pár napja az esti órákban egy kórházban lévő ismerőse családi házába az ajtót kifeszítve próbált bemenni, de nem járt sikerrel.  A férfi ezt követően a házhoz tartozó tároló helység lakatpántját egy ott talált csavarhúzóval leszerelte, majd onnan ellopott 4 darab régi 100 forintos bankjegyet. Az elkövető egy benzinmotoros fűkaszát is talált a tárolóban, azt a ház terasza elé helyezte, hogy azt is elvigye, de végül otthagyta. Mivel a korábbi sikertelensége kedvét szegte, csak a zsebre vágott papírpénzekkel távozott.

A nyomozás adatai szerint a 35 éves férfi az öccsével együtt július 3-án este egy Diósjenő külterületén lévő hétvégi ház ablakairól a zsalugátert lefeszítette. A két elkövető azonban az épületbe nem tudott bejutni , mivel a nyílászárót masszív rács is védte. Ezt erőfeszítéseik ellenére sem sikerül eltávolítani, ezért a testvérpár üres kézzel hagyta el a helyszínt.

A Rétsági Rendőrkapitányság nyomozói mindkét ügyben rövid időn belül azonosították a peches elkövetőket, akiket elfogtak és a rendőrkapitányságra előállítottak. A három gyanúsított a kihallgatáson elismerte a bűncselekmények elkövetését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában