Prevenció

2023.07.21. 12:59

Prevenciós ponton várták a turistákat a rendőrök Hollókőn

Nógrád vármegye egyik népszerű turisztikai célpontján a Szécsényi Rendőrkapitányság bűn- és balesetmegelőzési munkatársai találkoztak a kirándulókkal.

Nool.hu

A rendőrök az Ófaluban állítottak fel egy prevenciós pontot

Forrás: Police.hu

Vármegyénk számos nevezetességgel büszkélkedhet, közülük kiemelkedik Hollókő, mely a legtöbb látogatót vonzza. Az év minden szakaszában gazdag programkínálat várja az ide látogatókat, akik közül sokan más vármegyéből is érkeznek. A Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak az ide látogató turisták és helyi lakosok biztonságának megteremtésére - közölte honlapján a rendőrség.

A rendőrkapitányság prevenciós szakemberei - együtt az iskolaőrökkel - nemrégiben a település központjában, az Ófaluban állítottak fel egy prevenciós pontot, ahol a kirándulókat várták, akik frissülésre vágytak a turisztikai programok között. A rendőrök bűn- és balesetmegelőzési anyagokkal, ittasságot szimuláló szemüveggel, valamint hasznos tanácsokkal álltak a turisták rendelkezésére. Felhívták a gépjárművel érkezők figyelmét a biztonsági öv használatának fontosságára, és tájékoztatták őket a Csat(t)lakozz! kampányról, továbbá a nyári szünet ideje alatt a gyermekek veszélyhelyzetek elkerülésének lehetőségeiről. 

A rendőrök beszámoltak a turisztikai szezonban gyakran előforduló lopási típusokról (zseblopás, gépjárműfeltörés), és rámutattak az áldozattá válás elkerülésének fontos szempontjaira is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában